Fogkőeltávolítás

fogkőeltávolításA fogkő az étkezések után a fogakra rakódott, kikeményedett plakk. A kialakult fogkövet már csak fogorvosi segítséggel lehet eltávolítani. A fogkő a fogak elszíneződésén és a szájszagon kívül fogínysorvadást is okozhat, ami a fogak elvesztéséhez vezet.

A fogkőeltávolítás az esztétikai problémák megszüntetésén kívül egyészségügyi okból is szükséges. A fogkő okozta fogínygyulladás miatt - amennyiben hosszabb ideig fennáll - a fogágy is pusztulni kezd, ami a fogak meglazulásához, később kihullásához vezet.

A fognyak barna elszíneződése, a duzzadt, vörös íny, a rendszeresen jelentkező fogínyvérzés  és a kellemetlen szájszag arra utal, hogy valószínűleg időszerű elvégeztetnünk a fogkőeltávolítást.

 

Ultrahangos fogkőeltávolítás

Lehetőség szerint még a fogínygyulladás kialakulása előtt távolíttassuk el fogainkról a fogkövet. Ezzel nagyon sok fájdalmat és hosszú távú kellemetlenséget előzhetünk meg.

Amennyiben már kialakult a fogínygyulladás, először azt kell megszüntetni, csak utána következhet a fogkőeltávolítás.

Klinikánkon minden fogászati kezelőszékhez tartozik ultrahangos készülék. Az ultrahang segítségével a fogzománc megsértése nélkül végezhetjük el a fogkőeltávolítást. Egyes esetekben a fogkőeltávolítást kísérheti enyhe fogínyvérzés, ez azonban gyorsan megszűnik. A fogkőeltávolítás fájdalommentes, mindössze némi kellemetlen érzés kíséri. A fogkő eltávolítását polírozás követi, ugyanis a sima fogfelszínen nehezebben tapadnak meg a baktériumok.

 

fogkőeltávolítás - fogkő és az ínygyulladásElőzze meg a fogínygyulladást!

Fogkő még megfelelő szájhigiéne mellett is időről időre kialakulhat. Ez függ a táplálkozási szokásoktól és a nyál összetételétől is.

Először általában a fogak elszíneződését vesszük észre. Mivel a fogkő elsősorban a frontfogakat érinti, ez elég feltűnő. Ha már fogínyvérzést is tapasztal, akkor már feltétlenül szükséges a fogkőeltávolítás.

 

Árlista

Bejelentkezés

 

2085, Pilisvörösvár, Árpád u. 21., Tel.: 06 26 331 787